De Verhalen

over vesting Brielle

Adopteer je favoriete stukje stad en deel je verhaal. Er schuilen bijzondere verhalen in elke straat of buurt. Zonder jouw verhaal is Brielle niet compleet. Alle mooie verhalen kun je hier lezen.

Voorstraat

Trots op anderhalf jaar in de mooie vesting

Door: Jan Knol

1989. Ik zette mijn eerste werkschreden in Brielle. De woningmarkt was toen zodanig, dat ik in de weekenden naar huis in Noord-Holland ging.
In de week had ik een kamertje gevonden op de zolderetage van toenmalig restaurant “Carillon”, Voorstraat 41 (dat in de loop der jaren opgevolgd is door restaurant Paraplu Parasol). Het was met recht een kamertje: zo’n 2 bij 2 meter. Maar toch met alles wat nodig was. De bevolking van de overige kamertjes wisselde sterk, van toeristen tot grafdelvers.
“Carillon” werd beheerd door dhr. en mevr. Koper.
’s-Morgens maakte dhr. Koper ontbijt en lunch klaar, ’s-avonds het royale diner.
Na anderhalf jaar kon verhuisd worden van Noord-Holland naar Rozenburg. Daar ontmoetten we een aantal jaren later opnieuw de familie Koper: ze kwamen een straat verder te wonen.
En ik ? Ik ben er toch een beetje trots op anderhalf jaar in de mooie vesting van Brielle te hebben gebivakkeerd.

Maquette

Vesting Brielle

Hoe doe je mee?

Help ook mee met het realiseren van Maquette Vesting Brielle. Dit kan door een bedrag te doneren. Hierdoor is jouw eigen huis, je favoriete straat of monumentaal pand straks in miniatuur te bewonderen in het Historisch Museum Den Briel. Heb je gedoneerd, dan horen we ook graag wat jouw verhaal is over jouw bijzondere stukje Brielle.

Meer weten? Doneren? Klik hier!

Ontvangen donaties:

Pin It on Pinterest