De Verhalen

over vesting Brielle

Adopteer je favoriete stukje stad en deel je verhaal. Er schuilen bijzondere verhalen in elke straat of buurt. Zonder jouw verhaal is Brielle niet compleet. Alle mooie verhalen kun je hier lezen.

Markt

Groot kanon op stoep van Stadhuis

Door: Cees Zoetemeijer

Begin jaren 90 zat ik in het 1 april bestuur, wij hadden toen ons materiaal opgeslagen in het huidige Rode Kruis gebouw, er waren plannen in ontwikkeling om op die locatie het politiebureau te vestigen en het rode kruisgebouw. Zonder dat wij als 1 april bestuur op de hoogte gebracht waren is ons materiaal verhuist naar Vierpolders, niet zo’n handige plek om op 1 april alles in de binnenstad op te bouwen en te plaatsen, als 1 april waren wij ‘not amused’. Daarom besloten wij om op een ludieke manier te protesteren tegen deze, voor ons niet gewenste verhuizing.

Op een vrijdag avond laat hebben wij het grote kanon opgehaald en op de stoep van het Stadhuis geplaatst. Het kanon bleek toch zwaarder dan gedacht en gelukkig met de hulp van een stel Duitse toeristen is het gelukt. Indertijd woonde Fons Löbker. in den Briel een oud-journalist die heeft ervoor gezorgd dat zijn oud-collega’s hier aandacht aan zouden besteden en de volgende morgen stond er een mooi stuk in het AD en de telegraaf. Dus al met al een prima geslaagd ludiek protest.

Kalender 2022

Feest en activiteiten

ALLE ACTIVITEITEN

Pin It on Pinterest