De Verhalen

over vesting Brielle

Adopteer je favoriete stukje stad en deel je verhaal. Er schuilen bijzondere verhalen in elke straat of buurt. Zonder jouw verhaal is Brielle niet compleet. Alle mooie verhalen kun je hier lezen.

Queenboroughstraat

Jarenlange dependance van de gemeente

Door: Jan Knol

In de Queenboroughstraat was jarenlang een dependance van de gemeente gevestigd. De andere locaties waren het stadhuis aan de Markt, Nobelstraat 8 (afdeling Financiën) en de Latijnse school aan de Venkelstraat (Gemeentewerken). Het gebouw aan de Queenboroughstraat (de voormalige mulo) herbergde de afdelingen personeelszaken, welzijn, onderwijs en sociale zaken. Op de hoek met de Nobelstraat (nummer 34) was het Chinees restaurant “China” gevestigd (ook in een voormalig schoolgebouw). Dat is inmiddels verbouwd en bevat nu 8 appartementen.

In de jaren negentig besloot de gemeente tot de bouw van een stadskantoor aan het Slagveld. Daarin werden alle ambtenaren en bestuurders gehuisvest. De drie dependances werden opgeheven en kregen een woonbestemming. Het stadhuis bleef zijn eeuwenoude functie behouden.
Van het oorspronkelijke gebouw van de dependance aan de Queenboroughstraat is niets meer terug te zien. Het is, in tegenstelling tot “China”, eerst gesloopt voordat er huizen werden gebouwd.
Degenen die er gewerkt hebben, bewaren er goede herinneringen aan. Maar alles op één adres bleek uiteindelijk voor burger, bestuurder en ambtenaar beter te zijn.

Queenboroughstraat (voorheen Schoolstraat c.q. Montagnestraat)

Maquette

Vesting Brielle

Hoe doe je mee?

Help ook mee met het realiseren van Maquette Vesting Brielle. Dit kan door een bedrag te doneren. Hierdoor is jouw eigen huis, je favoriete straat of monumentaal pand straks in miniatuur te bewonderen in het Historisch Museum Den Briel. Heb je gedoneerd, dan horen we ook graag wat jouw verhaal is over jouw bijzondere stukje Brielle.

Meer weten? Doneren? Klik hier!

Ontvangen donaties:

Pin It on Pinterest