De Verhalen

over vesting Brielle

Adopteer je favoriete stukje stad en deel je verhaal. Er schuilen bijzondere verhalen in elke straat of buurt. Zonder jouw verhaal is Brielle niet compleet. Alle mooie verhalen kun je hier lezen.

Voorstraat

Prachtige plek die behouden moet worden

Door: Poorter Boutique Hotel

Brielle zelf is al een pracht plek en erg belangrijk voor geheel Nederland met de bevrijding 450 jaar geleden van Den Briel. Maar de grote geschiedenis die het pand heeft waar nu weer ons prachtige hotel gevestigd is dat fascineert ons nog steeds. Er blijven verhalen komen over het verleden van het vroegere gebruik van Voorstraat 45. Prachtig om deze stuk voor stuk te mogen horen en te mogen ontvangen. Zeker de verhalen over de 2 van de 5 oudste plafonds van Nederland uit 1600. Dit moet toch ook meegenomen worden in een miniatuur uitvoering en ben benieuwd of ze mooie stucplafonds ook hierin meenemen. Het zou prachtig zijn als dit project zal slagen en dat wij daar een onderdeel van worden.

Maquette

Vesting Brielle

Hoe doe je mee?

Help ook mee met het realiseren van Maquette Vesting Brielle. Dit kan door een bedrag te doneren. Hierdoor is jouw eigen huis, je favoriete straat of monumentaal pand straks in miniatuur te bewonderen in het Historisch Museum Den Briel. Heb je gedoneerd, dan horen we ook graag wat jouw verhaal is over jouw bijzondere stukje Brielle.

Meer weten? Doneren? Klik hier!

Ontvangen donaties:

Pin It on Pinterest