De Verhalen

over vesting Brielle

Adopteer je favoriete stukje stad en deel je verhaal. Er schuilen bijzondere verhalen in elke straat of buurt. Zonder jouw verhaal is Brielle niet compleet. Alle mooie verhalen kun je hier lezen.

Turfkade

Om verliefd op te worden

Door: Femke & Youri Nattekaas

Op het parkeerpleintje aan het uiteinde van de Turfkade. Daar begon het.
Na een avondje dansen in ’t Kont van het Paard zeiden we elkaar daar gedag: met verliefde blikken en de wetenschap dat wij elkaar weer snel zouden zien.

Al bij de eerste kennismaking bij oma van der Torre, wisten we dat we elkaar leuk vonden. Het was liefde op het eerste gezicht.

Nu, ruim 17 jaar verder, wonen we in het mooie stadje waar het voor ons begon. Brielle. Waar we onszelf en onze kinderen onderdompelen in de fijne gezelligheid en de charme van dit romantische stadje. Want dat is Brielle: om verliefd (op) te worden.

Maquette

Vesting Brielle

Hoe doe je mee?

Help ook mee met het realiseren van Maquette Vesting Brielle. Dit kan door een bedrag te doneren. Hierdoor is jouw eigen huis, je favoriete straat of monumentaal pand straks in miniatuur te bewonderen in het Historisch Museum Den Briel. Heb je gedoneerd, dan horen we ook graag wat jouw verhaal is over jouw bijzondere stukje Brielle.

Meer weten? Doneren? Klik hier!

Ontvangen donaties:

Pin It on Pinterest