De Verhalen

over vesting Brielle

Adopteer je favoriete stukje stad en deel je verhaal. Er schuilen bijzondere verhalen in elke straat of buurt. Zonder jouw verhaal is Brielle niet compleet. Alle mooie verhalen kun je hier lezen.

Coppelstockstraat

Goed voor Brielle - én Miniworld Rotterdam

Door: Anneke en Rob Senechal

Het verhaal van de Watergeuzen en Jan Coppelstock kent iedereen. Dat op 1 april 1972 het startschot werd gegeven voor de vrijheid van Nederland, wist men natuurlijk niet. Dat weten we alleen maar met de kennis van nu, maar het feit blijft recht overeind staan!
We hebben ‘Coppelstockstraat’ gekozen omdat de website ons verplicht om een straat te kiezen, maar we hebben daar niets ‘meegemaakt’. We vinden dat zo’n mooie, grote maquette een prachtige bijdrage is aan het behoud van ons historisch besef. Daarom moet hij er komen, en vooral ook omdat we enthousiaste ‘fans’ van Miniworld Rotterdam zijn. Onze bijdrage aan de bouw van de maquette is dan ook bedoeld om de droom van Marc van Buren en de medewerkers van Miniworld te laten blijven voortduren. Heel veel succes daarbij, Miniworlderts!

Maquette

Vesting Brielle

Hoe doe je mee?

Help ook mee met het realiseren van Maquette Vesting Brielle. Dit kan door een bedrag te doneren. Hierdoor is jouw eigen huis, je favoriete straat of monumentaal pand straks in miniatuur te bewonderen in het Historisch Museum Den Briel. Heb je gedoneerd, dan horen we ook graag wat jouw verhaal is over jouw bijzondere stukje Brielle.

Meer weten? Doneren? Klik hier!

Ontvangen donaties:

Pin It on Pinterest