De Verhalen

over vesting Brielle

Adopteer je favoriete stukje stad en deel je verhaal. Er schuilen bijzondere verhalen in elke straat of buurt. Zonder jouw verhaal is Brielle niet compleet. Alle mooie verhalen kun je hier lezen.

Langestraat

De oude dierenartspraktijk

Door: Erwin en Chantal Bos

In september 2020 zijn wij in de oude dierenartspraktijk in de Langestraat, op de kop van de Noord Spui komen wonen. De praktijk is door de firma van Gerard Baan volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een prachtige levensloop bestendige woning die we tot onze blijdschap hebben kunnen kopen.
Niet alleen de woning is fantastisch, maar zeker ook Brielle en vooral de buurt. We hebben ons vanaf het begin heel welkom gevoeld, zo kregen we kaartjes, bloemen en zelfs wijn. Het contact is gezellig, vrijblijvend en ontspannen.
We zitten graag voor ons huis van de zon en de omgeving te genieten. Leuk om een praatje te maken met de mensen die langskomen, met of zonder hondje. Er worden vaak herinneringen opgehaald over de dierenartspraktijk en over de talloze hondjes die zenuwachtig een plasje tegen de boom voor ons huis deden voordat ze naar binnen moesten.
Brielle is een ontspannen en complete plaats met veel groen in de omgeving, veel levendigheid, leuke terrassen, restaurants, winkels, noem maar op. Nu de beperkende maatregelen stap voor stap opgeheven worden gebeurt er weer steeds meer waar we ontzettend van genieten. We wonen op een zeer strategische plek wat dat betreft, er komt van alles voorbij, de hond uitlaters, wandelaars op de Brielle routes, toeristen, de paardentram en straks weer de wandelingen met de Alpaca’s. En… volgend jaar de festiviteiten rondom de 450-jarige viering waar we heel erg naar uitkijken en graag aan meedoen.
Wat ons betreft willen we het liefst altijd in Brielle blijven wonen.

Maquette

Vesting Brielle

Hoe doe je mee?

Help ook mee met het realiseren van Maquette Vesting Brielle. Dit kan door een bedrag te doneren. Hierdoor is jouw eigen huis, je favoriete straat of monumentaal pand straks in miniatuur te bewonderen in het Historisch Museum Den Briel. Heb je gedoneerd, dan horen we ook graag wat jouw verhaal is over jouw bijzondere stukje Brielle.

Meer weten? Doneren? Klik hier!

Ontvangen donaties:

Pin It on Pinterest