De Verhalen

over vesting Brielle

Adopteer je favoriete stukje stad en deel je verhaal. Er schuilen bijzondere verhalen in elke straat of buurt. Zonder jouw verhaal is Brielle niet compleet. Alle mooie verhalen kun je hier lezen.

Nobelstraat

Het hele jaar door bruist Brielle, 'vroeger' was dat al niet anders

Door: Jan en Petra Biesheuvel

Naast zomermarkten, het vertelfestival, Brielle achter de voordeur was er nog iets bijzonders.
Circus Renz kwam naar Brielle. Het hele jaar door bruist Brielle door allerlei activiteiten. “Vroeger” was dat al niet anders. Brielle met elk jaar een spectaculaire show met wilde dieren. In 2005 had het circus samen met bakker van der Breggen een ontbijt geregeld.

Een ontbijt is op zich niets bijzonders maar wel als de tafel is gedekt voor drie olifanten. Zo kon het dus gebeuren dat er op een prachtige zomerdag drie olifanten met hun begeleiders door de Nobelstraat sjokten. Bij de bakker werden ze opgewacht door een flink aantal mensen die de olifanten mochten voeren. Opa’s en oma’s met hun kleinkinderen en vaders en moeders gaven het ene na het andere brood aan de olifanten. De drie enorme olifanten blokkeerden de hele straat.

De kinderen vonden het prachtig en er was geen enkele angst voor de dikhuiden.

Na het feestmaal sjokten de olifanten nog verder de stad in en bij terugkomst stonden we oog in oog met een van de olifanten die even zijn kop bij ons in het portiek stak. Dan zie je pas echt hoe imposant deze dieren zijn. Gelukkig heb ik foto’s kunnen maken want ik denk niet dat zoiets ooit nog zal voorkomen.

Kalender 2022

Feest en activiteiten

ALLE ACTIVITEITEN

Pin It on Pinterest