Stichting Brielle 2022

Deze stichting is speciaal in het leven geroepen om de Briellenaren te enthousiasmeren en te faciliteren om activiteiten en ideeën voor en door Briellenaren aan te dragen en uit te voeren. De stichting ontvangt van de gemeente een budget om activiteiten te ondersteunen, die toegekend zijn door de stichting. Van de initiatiefnemers wordt in geld en/of natura ook een bijdrage verwacht. De stichting organiseert zelf geen activiteiten. Ook beheert de stichting de website ‘Brielle2022’, waar alle activiteiten, ook die de gemeente organiseert, een plekje hebben. De stichting wordt in 2023 opgeheven, nadat zij verantwoording heeft afgelegd aan het gemeentebestuur.

Betty van Viegen

voorzitter

Sinds 2002 inwoner van Brielle. De eerste 12 jaar als burgemeester met onze vestingstad verbonden. Nu een Briellenaar die met veel plezier hier woont en die samen met vele anderen het jaar 2022, de viering en de herdenking van 450 jaar bevrijding tot een bruisend en onvergetelijk jaar wil maken.

Natascha de Bruin

secretaris

Vanuit mijn ervaring in bestuursfuncties in het cultureel-educatief landschap en inwoner van Vierpolders draag ik graag bij aan de realisatie van een bijzondere viering van het 450 jubileum van de Eersteling der Vrijheid. Alhoewel we het jaarlijks in Brielle op unieke wijze vieren kan het niet bijzonder genoeg gevierd worden in 2022. Voor mij betekent dit feest meer dan alleen de bevrijding van Brielle. Vrijheid is nog altijd een zeer kwetsbaar goed is, dat niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid is en waar we behoedzaam mee om moeten gaan. 

Saskia van der Heijden

bestuurslid en plv. voorzitter

 Als inwoner van Brielle (en voorheen Vierpolders) voel ik me betrokken bij het reilen en zeilen van de gemeente Brielle en zet ik mijn kennis en (bestuurlijke) ervaring daarom met alle plezier in voor de realisatie van de viering en herdenking van 450 jaar ’Eersteling der vrijheid’ in het gehele jaar 2022. We gaan er, samen en vooral ook in vrijheid, een mooi en uniek jaar van maken, dat weet ik zeker en ik kijk er naar uit.

Charles de Vries

penningmeester

Als bewoner van de binnenstad, niet hier geboren maar bijna wel getogen, voel ik me een echte Briellenaar. Mede omdat ik al jaren actief ben in het Catharijnegenootschap in de voorbereidingen voor de jaarlijkse 1 april viering. Op de vraag of ik door deelname in dit bestuur van 2022 een onvergetelijk feest wilde maken zei ik dan ook direct ja.  Mijn bestuurlijke ervaring als penningmeester van een surfschool en mijn ervaring met het voorbereiden en vieren van 1 april in onze straatgroep  zet ik daarbij graag in om leuke ideeën en initiatieven in Brielle op te halen om van 2022 een mooi feestjaar te maken!

Lenneke Mietes

bestuurslid

Lenneke heeft haar wortels als maker, docent en projectontwikkelaar ferm in de uitvoerende en scheppende kunsten. Zij is daarmee actief binnen de amateurkunst en -sport en de kunsteducatie, met name in de gemeente Brielle en gemeente Nissewaard. Als getogen Voorne-Putterse heeft Brielle haar hart veroverd, wat zich uit in betrokkenheid op meerdere niveaus met de gemeente Brielle en haar inwoners.

“Brielle ervaren en zien, juist door de ogen van anderen, door middel van de verhalen van anderen, dat is de reden waarom ik graag bijdraag aan een rijk cultureel Briels landschap.”

Pin It on Pinterest