Sponsors

De activiteiten, evenementen en projecten binnen het jubileumjaar worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

DeltaPORT Donatiefonds

Sponsor van meerdere activiteiten binnen het jubileumjaar 2022

 

Het DeltaPORT Donatiefonds is het ‘burenfonds’ van de Rotterdamse haven. Met dit fonds onderstreept het havenbedrijfsleven samen met het Havenbedrijf Rotterdam haar maatschappelijke betrokkenheid door het verstrekken van geldelijke bijdragen aan organisaties zonder winstoogmerk die actief zijn op het gebied van cultuur, welzijn, sport en recreatie in de directe omgeving van het Rotterdamse haven- en industriegebied.

Europees Massagoed- Overslagbedrijf (EMO) B.V.

Sponsor van meerdere activiteiten binnen het jubileumjaar 2022

EMO, de logistieke dienstverlener voor droge bulklading van en voor Europa. Vanuit heel de wereld komen de grootste zeeschepen bij EMO voor de kade. Rotterdam is een hub voor het Europese achterland.
De droge bulk lading vindt voor bijna 80% hun weg via het spoor en het water naar het Duitse achterland. EMO doet dit voor klanten in de staalindustrie, siliciumindustrie en energiesector.

Logo ExxonMobil

ExxonMobil – al ruim 130 jaar in Rotterdam

Sponsor van meerdere activiteiten binnen het jubileumjaar 2022

ExxonMobil is sinds 1891 aanwezig in Rotterdam. We verwerken olie voor talloze producten die dagelijks gebruikt worden zoals bijv. luiers, sportschoenen, oplaadkabels, make-up, isolatiemateriaal en gebruiksartikelen voor de zorg. Daarnaast levert ExxonMobil Esso Synergy brandstoffen en Mobil smeerolie. Leuk weetje voor Formule 1 fans: de wagen van Wereldkampioen Max Verstappen rijdt op onze brandstof en olie…

De producten maken we in onze raffinaderij en fabrieken in Rotterdam. Er werken ongeveer 1600 eigen mensen en daarnaast vele aannemers en dienstverleners. Onderhoud en nieuwe technologie houden onze fabrieken bij de tijd; ze behoren tot de efficiëntste in hun soort. De uitdaging is om betrouwbare en betaalbare producten te blijven leveren, en tegelijkertijd de milieueffecten, waaronder de risico’s van klimaatverandering, te beperken.

Die uitdaging gaan wij aan: wij nemen onze verantwoordelijkheid serieus door te investeren in veiligheid, milieu, innovatie en in onze omgeving. Of het nu gaat om werkgelegenheid, duurzaamheid, samenwerking of het steunen van plaatselijke initiatieven: de activiteiten van ExxonMobil zijn mede gericht op het onderhouden van een langdurige goede relatie met de directe omgeving in Rotterdam.

Als ‘mede-inwoner’ van deze regio ondersteunen we dan ook graag activiteiten die leuk en belangrijk zijn voor de mensen hier, zoals het Klassiek concert in Brielle 2022.

Wij wensen de organisatie succes bij de verdere voorbereidingen en u allen heel veel plezier!

Jumbo Brielle

Sponsor van meerdere activiteiten binnen het jubileumjaar 2022

Als een echt Briels bedrijf hecht Jumbo Brielle veel waarde aan de stad Brielle. De familie de Vette vestigde zich in 1975 aan de Nobelstraat om daar hun eerste supermarkt te openen, Super Discount Brielle en later de PRYMA. Na in 1990 te verhuizen naar de Turfkade om daar de Edah over te nemen nam Hans de Vette het stokje van zijn vader over om de ondergrondse Jumbo te openen in 2003.

De eerste 10 jaar was hij erg betrokken bij de Brielse winkeliers vereniging omdat hij de veelzijdigheid van Brielle omarmde en het belangrijk vond dat Brielle de uitstraling naar buiten bleef behouden als winkelgebied. Lokaal draagt JUMBO Brielle aan de samenleving bij door veel donaties. In het kader van Brielle 2022 is JUMBO Brielle een van de hoofd sponsoren bij de realisatie van de Maquette Vesting Brielle en het 450 jarige jubileumfeest.

Logo Rabobank

Rabobank

Sponsor van meerdere activiteiten binnen het jubileumjaar 2022

Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners zetten zij zich al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. Rabobank is met 43.000 medewerkers actief in 38 landen. In Nederland bedienen zij particuliere en zakelijke klanten met een breed assortiment aan financiële producten. Wereldwijd ligt de focus op klanten in de food & agri-sector. Met als uitgangspunt: samen bereiken we meer dan alleen.

Rotterdam World Gateway

Sponsor van meerdere activiteiten binnen het jubileumjaar 2022

Rotterdam World Gateway is een ultramoderne containerterminal op de Tweede Maasvlakte en biedt 24/7 een veilige, duurzame en efficiënte containerafhandeling in Rotterdam, dé belangrijkste doorvoerhaven van Europa. De hoge mate van automatisering maakt ons uniek en stelt ons in staat een zo efficiënt mogelijke op- en overslag van containers te realiseren.

De grootste containerschepen worden dagelijks efficiënt geladen en gelost door de enorme kadekranen die bijna volledig automatisch werken. Containers worden via AGV’s (automatisch geleide voertuigen) van kraan naar opslag vervoerd. Als toegangspoort tot Europa zorgt RWG, met een jaarlijkse capaciteit van ongeveer 2,5 miljoen containers, voor een naadloze doorvoer van containers uit de hele wereld naar consumenten in Europa. Containers worden van en naar achterland vervoerd via truck trein en binnenvaart.

RWG geeft om mens, milieu en samenleving. Wij beperken de CO2-uitstoot al tot een minimum: al onze kranen en veel van onze voertuigen, zoals de AGV’s, zijn volledig elektrisch en werken op groene elektriciteit. Mede dankzij deze hoge mate van elektrificatie en automatisering heeft RWG nu al de laagste uitstoot in de sector. In de komende jaren investeren wij in het volledig CO2-neutraal maken van de containeroverslag op de terminal, zodat RWG per 2024 een van de eerste terminals ter wereld is die de uitstoot volledig naar nul heeft gebracht. RWG en onze medewerkers zetten zich verder in voor zowel lokale als landelijke initiatieven en activiteiten om zo een concrete bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Werken bij RWG biedt een unieke ervaring. Als medewerker kom je te werken op één van de modernste terminals ter wereld in professioneel team. De 24/7 organisatie die ons kenmerkt brengt ook een bijzondere dynamiek met zich mee, dit zorgt ervoor dat geen dag het zelfde is. RWG geeft alle ruimte om werkzaamheden eigen te maken en je wordt uitgenodigd om mee te denken over je eigen ontwikkeling. Er wordt ook veel waarde gehecht aan diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wij staan open voor nieuw talent dat ons team kan versterken. Kijk voor meer informatie en vacatures op www.rwg.nl.

Tuinderij Vers B.V.

Sponsor van meerdere activiteiten binnen het jubileumjaar 2022

Tuinderij Vers is een modern groenteverwerkingsbedrijf, gespecialiseerd in het snijden, mengen en verpakken van groenten en fruit tot kant en klare en panklare producten.

We leveren aan groothandel, supermarkten en foodservice een uitgelezen assortiment panklare groenten, groentemixen, slamelanges, rauwkosten en kant-en-klare maaltijdsalades in diverse productspecifieke verpakkingen.

Tuinderij Vers levert maatwerk, waarbij VERS en kwaliteit leidend zijn.

VOPAK

Sponsor van meerdere activiteiten binnen het jubileumjaar 2022

Vopak is ’s werelds grootste onafhankelijke tankopslagbedrijf, gespecialiseerd in het met zorg opslaan van chemicaliën, gas, olieproducten, eetbare oliën en biobrandstoffen. Vopak is actief in de ontwikkeling van infrastructuur voor de producten van de van de toekomst zoals duurzame waterstof en CO2. Vopak is een nederlands bedrijf met een historie van meer dan 400 jaar en heeft een wereldwijd netwerk van tankterminals.

Pin It on Pinterest