Ruim 400! Wat? Ruim 870 Geuzentassen!

870 Geuzentassen verkocht/besteld

NIEUWS - 16 september 2021
Bron: Culturele Stichting Voorne
Waar we het precies over hebben? Dat willen we graag vertellen. In 2022 vieren en herdenken wij dat Brielle op 1 april 1572 als eerste stad is ingenomen en bevrijd door de watergeuzen. Dit jubileumjaar 450 jaar vrijheid willen wij natuurlijk op grootse wijze vieren. De Culturele Stichting Voorne organiseert een theaterspektakel met en voor de Briellenaren op vier verschillende historische locaties in het centrum van Brielle op 21 en 22 mei 2022.

Om dit te financieren zijn we gestart met de verkoop van de Geuzentassen. In ons eigen netwerk en op de Markt in Brielle. De burgermeester van Brielle heeft zelfs de allereerste tas gekocht! Wat zit er nou precies in de tas?

  • de (lokale) producten voor een echte Geuzenmaaltijd voor 2 personen
  • een prachtig compleet Geuzenbordspel voor de hele familie
  • Meer informatie over het Theater Spektakel Perpetuum Mobile, Brielle eeuwig in beweging.

Natuurlijk alles bij elkaar in een kleurrijke tas. Dit alles voor slechts € 10,-.
En wat maakt het zo bijzonder? De ingrediënten, augurken, piccalilly, kapucijners, prei, komkommer en een tweetal uien zitten er gewoon bij! De uien zitten in netje. Dit netje kan je hergebruiken want het is gehaakt door de ouderen in Brielle en omstreken. De prei en komkommer zijn gesponsord door tuinderij Vers.

En dan is er nog het interactieve geuzenbordspel. Afgeleid van ganzenbord, gevuld met QR codes en ontworpen door Robert van Herk. Als je met je pion (krijg je er gewoon bij!) op een vakje komt met een QR code, dan kan je deze scannen. Vervolgens start er een filmpje met de historie van Brielle, vertelt door Peter Moree, alias Willem van Oranje. En natuurlijk ook de opdracht om verder te komen in het spel.

Het is fijn om te zien dat deze tassen zeer gewild zijn en iedereen hierdoor een bijdrage levert aan dit prachtige project Perpetuum Mobile op 21 en 22 mei 2022. Niet alleen de mensen die onze tassen kopen maar ook de tomeloze inzet van de mensen om ons heen. Hulp verkopers, tassenvullers en de kopjes koffie van de winkeliers rondom de markt. Maar ook de spontane reacties van voorbijgangers en toeristen. Van een Brabantse Elvis performer tot een vriendinnengroep die een vrijgezellenfeest viert met de aanstaande bruid verkleed als Pippie Langkous. Wij krijgen daar energie van en het is een prachtige aanloop naar feestjaar 2022!

Naast de geuzentassen worden er nog veel meer activiteiten ontplooid:

  • Een educatief theaterstuk voor de leerlingen van de basisscholen in Brielle.
  • Dramalessen voor de meespelende ouderen in Brielle
  • Kleding en rekwisieten worden momenteel genaaid, gehaakt en gebreid
  • Gidsengroep Brielle zijn ingeschakeld voor informatieve begeleiding.

De website www.culturelestichtingvoorne.nl staat open voor inschrijving acteurs en helpende handen.
En via de website kan je natuurlijk ook DE geuzentas bestellen!

Pin It on Pinterest

Share This