Maquette Vesting Brielle

Het Project

Stad Brielle – Eersteling der Vrijheid. In 2022 vieren wij dat Brielle 450 jaar de eerste vrije stad van Nederland is. Hoe mooi en bijzonder is het om in dit jubileumjaar een Maquette Vesting Brielle te onthullen.

Miniworld Rotterdam gaat in opdracht van Stichting Eersteling der Vrijheid de maquette van vesting Brielle bouwen. De maquette wordt groot: meer dan 4 bij 5 meter, gebouwd op de schaal van 1:250 en met vele honderden huizen, monumenten, standbeelden en markante plekken die Brielle rijk is. Met deze maquette kijk je letterlijk door de bijzondere straatjes van de binnenstad. Omringd door de verhalen die de stad en haar inwoners te vertellen hebben.

Meedoen kan altijd!

Om de maquette te realiseren roepen we iedereen op die zich verbonden voelt met de prachtige vesting van Brielle, om een donatie te doen en jouw verhaal over Brielle te delen. Zo realiseren we een Maquette Vesting Brielle door en voor Briellenaren, maar ook voor de vele bezoekers van de stad! Heb je gedoneerd, dan horen we ook graag wat jouw verhaal is over jouw bijzondere stukje Brielle. De verhalen zijn terug te lezen op deze website.

Doneren

Wil je een stukje Brielle ‘kopen’? Dat kan. Anoniem bijdragen? Kan ook!

Natuurlijk doen wij hier graag iets voor terug! Om alvast de sfeer te proeven, krijg je een entreekaartje voor Miniworld Rotterdam (voor 1 kind). En wat dacht je van je naamsvermelding bij de maquette? Na een donatie krijg je de mogelijkheid je verhaal te delen. Hoe leuk is dat? 

Neem dan contact op met Hans Lap, secretaris van de Stichting Eersteling der Vrijheid: 06 54 13 29 24 of info@eerstelingdervrijheid.nl

Meestgestelde vragen

DEEL JE VERHAAL

Slide

Verhalen

Iets meegemaakt in de vesting van Brielle wat je graag wil delen? Doe een donatie en deel je verhaal, anekdote of vertel over je favoriete plek.

Er schuilen bijzondere verhalen in elke straat of buurt. Diverse donateurs die de Maquette mede mogelijk hebben gemaakt, hebben hun persoonlijke verhaal over een straat of een buurt met ons gedeeld. Nieuwsgierig geworden naar de verhalen?

Lees hier de verhalen

VOLG ONS OP

Pin It on Pinterest

Share This