Brielle gaat groots feesten in 2022

Briellenaren, kom met ideeën voor jubileumjaar 2022!

NIEUWS - 15 juli 2020
Bron: AD - Voorne-Putten
Briellenaren kunnen met ideeën komen voor het jubileumjaar 2022. De Stichting Brielle 2022 lanceerde gisteren een speciale website voor de viering van 450 jaar Vrijheid.

Het doel van de website Brielle2022.nl is om Briellenaren te informeren en te enthousiasmeren voor het jubileumjaar. De stichting roept burgers en organisaties op met activiteiten of evenementen te komen. Iedereen met een initiatief, idee of plan voor het jubileumjaar kan zich aanmelden via de nieuwe website. De stichting is op zoek naar buurtactiviteiten, maar ook naar grotere evenementen. Via de website kunnen mensen zich ook opgeven als vrijwilliger voor activiteiten. ,,Met de lancering van de website zetten we een mooie, zichtbare stap op weg naar een onvergetelijk jubileumjaar”, benadrukt Lenneke Mietes van Stichting Brielle 2022.

Op 1 april 2022 is het 450 jaar geleden dat de geuzen Brielle van het Spaanse juk bevrijdden. Het jubileumjaar, met als thema Verbinden in vrijheid voor iedereen, loopt van 1 april tot en met 10 december (Dag van de Rechten van de Mens). De viering van 450 jaar vrijheid is een samenwerking tussen Stichting Brielle 2022, Stichting Eersteling der Vrijheid en de gemeente Brielle.

Pin It on Pinterest

Share This