Slide

450 jaar vrijheid

We schrijven 1 april 1572, Den Briel. De opstandige Watergeuzen, overgewaaid vanuit Engeland, nemen Den Briel in. Het is de eerste vrije stad in het door Spanje bestuurde Holland, vandaar de eervolle wapenspreuk “Libertatis Primitiae”, de Eersteling der Vrijheid. Met deze historische gebeurtenis van nationale betekenis krijgt Brielle een plekje in de vaderlandse geschiedenis.

We schrijven 1 april 2022, Brielle. 450 jaar later herdenken en vieren we deze verworven vrijheid. Samen, Geus én Spanjaard, maken we een groots feest van en voor alle inwoners uit Brielle, Zwartewaal en Vierpolders en uiteraard voor iedereen die Brielle beter wil leren kennen.

Om vrijheid een veelkleurige en boeiende stem mee te geven ontwikkelen we gezamenlijk een mooi en divers programma. Het programma voor 2022 heeft als thema: verbinden in vrijheid voor iedereen! Vrijheid is een bijzonder goed, dat niet alleen in 1572, maar ook nu nog niet vanzelfsprekend is.

Dat vieren we met zijn allen

De feest- en activiteitenkalender loopt van 1 april tot en met 10 december 2022. Daarbij staat de verbinding in vrijheid voor iedereen centraal. Heb je zelf een mooi initiatief, idee of plan om uit te voeren in 2022? Schroom niet en meld je plan aan!

2022 in woord en beeld. Benieuwd naar volgend jaar?

In de video alvast een tipje van de sluier!

Feest- en Activiteitenkalender 2022

VOLG ONS OP

Pin It on Pinterest