Tentoonstelling

Glassgo

Organisatie: Ida Scheijgrond

Ida Scheijgrond exposeert in de Martinus Kerk in Zwartewaal

De Expositie Fragiele Vrijheid van Ida Scheijgrond is op 29 en 30 april te zien in de Martinus Kerk in Zwartewaal. De werken zijn te bekijken van 12.00 -17.00 uur.

Vanaf 1 mei tot 1 augustus 2022 is de tentoonstelling te zien in het Stadskantoor van Brielle en daarna in het oude gemeentehuis van Brielle aan de Markt.

Voor meer informatie www.glassgo.nl

 

In 2016 begon Ida Scheijgrond op het IKA Mechelen met een opleiding Glaskunst. In datzelfde jaar ontdekte zij een nieuwe manier om glas objecten te maken. Een combinatie van een werkstuk zien wat op weefsel leek (was achteraf stringers samengesmolten) en het werken met glasweefsel om mallen te versterken). Zij kwam erachter dat glasweefsel wat in de industrie gebruikt wordt, als het op een bepaalde manier gestookt wordt, tot echt glas transformeert. Ze heeft staan dansen bij de oven! In die jaren daarop heeft zij dit weefsel eigen gemaakt en heeft zij de (on)mogelijkheden leren kennen. De kwetsbaarheid van het weefsel heef zij tot bruikbare proporties kunnen terugbrengen.

In haar huidige werk is het thema op leven en dood. In bijna al haar werk komen dode materialen weer tot een nieuw leven. Een bezoeker van een eerdere tentoonstelling formuleerde het als volgt: u verheft het dode tot een nieuw leven wat prachtig mooi is en wat de fantasie prikkelt!

Voor Vrijheid is voor Ida de vogel een ultiem beeld, gewichtloos zwevend en spelend met onzichtbare krachten als de wind.

Lijven en losse hoofden zijn de levens van mensen die gestorven zijn voor onze vrijheid…

Ida Scheijgrond

Pin It on Pinterest

Share This