De straat van mijn grootouders

NIEUWS - 14 maart 2022
Bron: Gemeente Brielle
'Hoe zagen de straten van Brielle, Vierpolders en Zwartewaal er vroeger uit? Hoe leefden onze grootouders toen? Wat zijn de verhalen áchter de ons zo bekende plekjes? Dit feestjaar komen we erachter, want afgelopen week zijn er op 30 plekken verspreid over Brielle, Vierpolders en Zwartewaal foto’s in het straatbeeld geplaatst uit de tijd van onze grootouders. De foto’s geven weer hoe een plek er vroeger uitzag in vergelijking met nu. Op het fotobord staat ook een korte uitleg wat de plek zo bijzonder maakte. De foto’s blijven te zien tot december dit jaar.

Wil je meer weten over de foto en de plek? Op de borden staat naast de foto en een korte tekst ook een QR code. Scan de code en lees op BeleefBrielle.nl het hele verhaal achter de foto. Op elk bord is een overzichtskaartje te zien, waar de 30 andere foto’s zich bevinden. Loop een route langs alle borden en leer zo meer over het verleden en de tijd van onze grootouders in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal.

Stadsgids Piet de Winter heeft voor dit project het fotomateriaal verzameld en uitgezocht. Vanuit het Streekarchief heeft Aart van der Houwen de foto’s van geschiedkundige en juiste informatie voorzien.

De Straat van mijn Grootouders maakt onderdeel uit van Brielle 2022 en is een samenwerking van het Streekarchief Voorne-Putten en gemeente Brielle.

In 2022 viert Brielle 450 jaar vrijheid. Op 1 april 1572 bevrijdden de watergeuzen Brielle als eerste stad van Nederland van de Spanjaarden. Hier werd geschiedenis geschreven. Die van vrijheid. Dat vieren we groots. We heten je welkom en openen de poort!

Voor meer informatie: www.Beleefbrielle.nl/2022

Pin It on Pinterest

Share This