Brielse muzikanten strijden in liedjes-wedstijd 2022

NIEUWS - 10 oktober 2021
Bron: persbericht
Zondag 24 oktober is in het Brestheater de eindstrijd van de liedjeswedstijd , wie maakt het mooiste liedje over de bevrijding van Brielle. De voorbereidingen voor het jubileumjaar 2022 zijn op veel manieren nu al merkbaar. Een jaar geleden werden de eerste initiatieven genomen om een liedjes-wedstrijd te organiseren met als thema “450 jaar Brielle eersteling der vrijheid”.

De opdracht was om een lied te maken met een eigengemaakte tekst en een zelfgemaakte melodie. De deelnemers konden dat individueel doen, als duo of trio, of als groep/band, het lied moet uitvoerbaar zijn door meerdere bezettingen, daarbij is het belangrijk dat het goed meegezongen moet kunnen worden. Het thema moet gaan over Brielle-bevrijding-vrijheid- herdenken.

Vanaf april gingen vele Briellenaren aan de slag, zij melden zich bij het comité en gingen enthousiast aan de slag want belangrijk was dat zij zelfstandig tot de productie van een liedje moesten komen. Tot half september konden de liedjes worden ingeleverd om mee te doen aan de eindstrijd. Aan de finale doen nog acht personen/groepen mee dit samen negen liedjes hebben aangeleverd. Zij zijn uitgenodigd om op zondag 24 oktober in het Brestheater de strijd met elkaar aan te gaan. Naast de deskundige jury kunnen 150 personen/publiek hun favorieten ondersteunen en een oordeel geven wie het mooiste bevrijdingsliedje voor het jubileumjaar 2022 heeft gemaakt. De winnaar(s)worden volgend jaar uitgenodigd om op diverse momenten rond 1 april en de vestingdagen op 10 en 11 september hun winnende liedje ten gehore te brengen.

De wedstrijd werd mogelijk gemaakt met steun van de stichting Brielle 2022 en de stichting Kunst en Cultuur. Belangstellenden zijn van harte welkom op zondag 24 oktober vanaf 14.00 uur, er zijn nog beperkt gratis kaartjes verkrijgbaar bij het Brestheater die vooraf wel gereserveerd dienen te worden.

Pin It on Pinterest

Share This